12
12

Férfi rövidnadrágok és bermudanadrágok

A nadrág története

A „sort” szó, a Bermuda elnevezésből származik, azaz a legrégebbi kolóniából, egy tengerentúli területről, amelyik brit gyarmat az Atlanti Óceánon. Az időjárásra való tekintettel, amilyen a szigeten van, az urak elkezdtek ilyen rövid nadrágot hordani. Az előző évszázad húszas éveiben a Bermudákra az üzletemberek jöttek pihenni. Éppen ezért, próbáltak úgy öltözködni, mint a helyiek – azaz rövid nadrágban. Van egy olyan legenda, hogy a rendőrök, akik a szigeten járőröztek, centiméterrel mérték a férfi nadrágok hosszúságát, hogy a rend meg legyen őrizve. Nem tudjuk, hogy valóban így volt -e, ugyanakkor minden legendának van némi valóságalapja.

Európába a rövid nadrág, éppen a Bermudákról jött. Nagyon gyorsan megszerették a férfiak, ezáltal hamar a ruhatár kiegészítője lett a nyári hónapokban. A második világháború idején, a rövidnadrágot hordták a katonák és rendőrök, mint tartozék kiegészítő a terepen, ott ahol a hőmérséklet magas volt, például Ausztráliában, Új Zélandon, Dél Afrikában vagy Szingapúrban. Tehát nem igaz az, hogy a rövidnadrág a gyerekek ruhatárából indult ki, mint ahogyan azt egyesem gondolják. A rövidnadrág története összefügg nagyon komoly szakmákkal.

Rövidnadrág és a smart casual stílus

A rövidnadrág tartósan beférkőztek a preppy stílusba. Ennek a stílusnak a története a múlt évszázad 30-50-es éveire nyúlik vissza. A preppy kezdete az amerikai tanulóknak volt köszönhető, azaz Ivy League, ez egy olyan társaság volt, ami összefogta a nyolc elit amerikai egyetemet. Eleinte a preppy stílus az egyetem öltözékének volt tekinthető, később már a 70-es években egy önálló stílus jött létre. Ami ezt a stílust jellemzi, az a pamut ing, pólók, klub nyakkendők, csapat pulóverek, öltöny nadrágok és rövidnadrágok, amik a térdig érnek.

A XXI. században a rövidnadrág a férfi divatban, még mindig kapnak negatív megjegyzéseket. Sokan azt mondják, hogy a rövidnadrág kifejezetten csak a sportban engedélyezett. Állítólag túl lazák, és sok helyzetben nem odaillőek. A negatív vélemény, onnan is indul, hogy a férfi nem kell, hogy mutassa a lábát, a rövidnadrág pedig a gyerekeknek készült. Ugyanakkor a rövidnadrág tartósan beilleszkedett a férfi ruhatárába, így minden szekrényben megtalálhatóak.

Rövidnadrág az irodába

Rövidnadrág az irodába? Igen, abban az esetben, ha nyáron magas a hőmérséklet, ami több mint 25 Celsius fok és a munkafajta (még akkor is ha irodai), ezt megengedi. Ekkor azt tanácsoljuk, ne kockáztass, hogy egy teljes öltönyt vegyél magadra, mert az túlfűti a szervezetedet. A rövidnadrág ideális megoldás lehet, ha megfelelően választjuk ki. Javasoljuk, hogy a rövidnadrágot állítsd össze egy pólóval és zakóval. A színek legyenek tónusosak és illeszkedjenek egymáshoz. Lábra, vegyél fel sportcipőt, elegáns vágással, vagy mokaszint. A zokni nem kell, hogy kiálljon a cipő fölé. Javasoljuk, hogy a rövidnadrágot állítsd össze egy elegáns inggel, amit a nadrágba begyűrve tudsz hordani, hozzá sima pulóver, vagy öltöny és nyakkendő. A nagyon meleg napokon az ing ujját, nagyon hatásosan fel tudjuk tűrni. Ez egy nagyon elegáns összeállítás, ami sok alkalomra odaillő lesz, például, üzleti találkozók, templomba, színházba, vagy operába. Ezekre a helyekre a rövidnadrágot cseréljük fel egy hosszúra.

Nadrág, és a casual stílus

A casual stílus, azaz a mindennapi kinézet. A rövidnadrág itt ideális lesz, hogy gyorsan kimenjünk a boltba, sétára az erdőbe, vagy sétára a parkba, találkozókra az ismerősökkel, koncertre, vagy kocsmába. Nagyon széles választékunk van, hogyan állítsuk össze a rövidnadrágot a többi ruhával. A mindennapokra javasoljuk a rövidnadrághoz a pólót, vagy t-shirtet. Ez egy klasszikus összeállítás, minden férfi számára, amelyik a forró hétvégét, a városon kívül tölti, vagy épp mint turista felfedezi a földkerekség rejtett kincseit. Azok a férfiak, akik szeretik az érdekes megoldásokat, javasoljuk a klasszikus tornacipőt, mint ruha kiegészítő. Itt a színek összeállítása, már szabad, így a színes nadrágot összeállíthatjuk színes t-shirttel. A nyár ugyanis ideális pillanata annak, hogy a ruházatunk is színes legyen, mint ez a meleg évszak. Ez nem csak a nőkre, de a férfiakra is vonatkozik.

Rövidnadrág a konditerembe

Nincs annál kellemesebb, mint a jól megérdemelt pihenés egy kemény fizikai munka után a konditeremben, de hogy a gyakorlatok elvégzése és az utána lévő pihenés komfortos legyen, javasoljuk, hogy pamut rövidnadrágot vegyél fel. A melegebb napokon, cseréld ki a hosszúnadrágot, rövidre. A pamut nagyon gyorsan magába szívja a nedvességet, és tökéletesek tudnak lenni különböző gyakorlatok elvégzéséhez, nem korlátozza a mozgást és nem súrlódik. Nagyon gyengéd és természetes. Nyáron javasoljuk, vegyél fel a pamut rövidnadrágot sportoláshoz a szabad levegőn, mint például jogging, kosárlabda. A fizikai erőnlét során a nadrághoz vegyél fel kényelmes, úgy szint pamut t-shirtet, vagy pamut jégeralsót. Abban az esetben ha kosarazol, a lábon, ideálisak lesznek a tornacipők, amelyik tökéletes tapadást biztosítanak a talajhoz.

Mindenki felvehet rövidnadrágot?

Abban az esetben, ha már magas a hőmérséklet, és az emberek a légkondi mellett ülnek, a kinézet már másodszerepet játszik és az ember arra koncentrál, hogy átvészelje a nehéz napokat. De szerencsére, az ilyen napokból Magyarországon nincsen túl sok. Ugyanakkor, mi javasoljuk, hogy figyelj oda az öltözékre, ugyanis az még a beszélgetés kezdete előtt, beszél helyettünk.

A rövidnadrágot a férfiak felvehetnek bármilyen korban, ha a testalkatunk ezt megengedi. Nem javasoljuk a rövidnadrágot olyan férfiak számára, akiknek túl vékony a lába, vagy túl vastag a combja. A férfi láb ebben az esetben nem néz ki túl stílusosan. Azoknak a férfiaknak, akiknek ferde a lábuk, hordjanak hosszúnadrágot. Kiváló alternatíva lehet egy rövidnadrágra egy olyan nadrág, ami világos, légáteresztő anyagból készült, ami engedi, hogy lélegezzen a bőrünk.

Rövidnadrág vagy hosszúnadrág?

Hosszúnadrág, elegáns, vagy sportos nyáron kevésbé fontosabb. Ha kint magas a hőmérséklet, a rövidnadrág egyértelműen nyerő. Az univerzalitásnak és sokoldalúságnak köszönhetően, nagyon sok ruhával össze tudjuk állítani, különböző stílust hozhatunk létre, a casualtól az elegánsig. A rövidnadrág nem korlátozza a mozgást. A természetes anyag, amelyekből készült, nincs az az érzésünk, hogy a ruha hozzátapad a testünkhöz. A rövidnadrágot nem csak a nyári vakáció során vehetünk fel. A legfontosabb viszont, hogy a férfiak jól érezzék magukat és, hogy mindenki megtalálja a saját stílusát.
Az Ozonee bolt kínálatában megtalálhatóak a rövidnadrágok, kiváló minőségben, természetes anyagból, amelyik biztosítja a szabadság és komfortérzetet. A sok fazonnak és színnek köszönhetően, minden férfi megtalálja az a modellt, ami neki tetszik. Iratkozz fel a hírlevelünkre, ennek köszönhetően képben leszel az újdonságokkal, kedvezményekkel, promóciókkal a boltunkban.

pixel