Férfi pólók

12345...8
12345...8

A T-shirt érdekes története

Az első T-Shirt valamikor száz évvel ezelőtt jelent meg, amikor is a Hanes Knitting Company cége, kidobta az európai piacra ezt a terméket. Mint tudjuk, hogy nem kell nagy felfedezést tenni, hogy beváljon valami – a T-shirt formája tökéletesen illeszkedett az amerikai pilótákra, akik Európába indultak a frontra az I. Világháború idején. Korábban a pilóták gombokkal begombolt ruhaneműt hordtak, ami gyakorlatilag pizsamának nézett ki, ezen nem voltak praktikusak és kényelmesek sem. A katonai ruházatnak hiányzott az „alsó” része, a dekoltázs nagyobb lett és hozzáadtak egy rövid ujjat, ami gyakorlatilag úgy nézett ki, mint a „T” betű. A gyártás pedig teljes gőzerővel megindult – az új ruhákba 12 millió pilótát öltöztettek. Az ötlet, hogy a T-Shirt feliratos legyen, vagy grafikával legyen ellátva, elég későb jelent meg, valamikor a 40-es években a XX. században, de akkor viszont hamar észrevették a póló potenciálját, hogy különböző információkat helyezhetünk el rajtuk. A T-shirt innentől kezdve gyakran megjelent a politikai kampányok idején is. Aki ezt bevezette az akkori new yorki főpolgármester volt, Thomas Dewey, aki 1948-ban osztogatta a pólókat a következő felirattal „Dew-It with Dewey”, ami játék a szavakkal volt, ami rövide azt jelentette, hoy „tedd meg Dewey-jel”. A történelem ismer olyan pillanatokat, amikor a póló szerepelt mint propaganda plakát, vagy tiltakozás valami ellen, például a rasszizmus ellen, háború, vagy az igazságtalanság ellen, vagy egyéb más fontos ügyben.

Honnan a T-shirt ekkora elismerése?

François Bourcher, a „Divat története” szerzője azt mondta, hogy a T-Shirt a legdemokratikusabb öltözet, amit az emberiség kitalálhatott. A divat változott meg a színek, a nadárgok fazonja, öltönyök, szoknyák, de a pólók mindvégig ugyanazok maradtak - „egyszerűek, funkcionálisak és karakteresek”. Az hogy ennyire ismertek lettek, köszönhetjük ezt a híres embereknek is a mozifilmekből. 1951-ben férfi T-Shirtet hordott a legendás Marlon Brando a „Vágy villamosa” című filmben. A közönség reakciója azonnali volt – pár héttel a premier után, az USA-ban eladtak 180 millió pólót. A pamut T-Shirt pozíciója csak még jobban erősödött, köszönhetően James Deannek a „Haragban a világgal” című filmben, vagy John Waynnek, aki minden western filmben hordott egy pólót. Nagy rajongója a T-Shirteknek volt Elvis Presley is, sokan szerettek volna úgy kinézni, mint a rock and roll királya.

Fejezd ki magad a T-Shirt segítségével

Nem sokan tudják azt, hogy a T-Shirt milyen erővel rendelkezik. Egy ártatlan póló kifejezheti a Te érzéseidet, amit akarsz mondani, a humorodat. Egy érdekes grafija, vagy felirat a pólón, felkeltheti az érdeklődést, vitát válthat ki, figyelemfelkeltő is lehet a gyengébbik nem számára. Sokan ezt a ruhadarabot az énünket szeretnénk kifejezni. Érdemes kihasználni a T-Shirt potenciálját, ugyanis ennek köszönhetően, elmondhatjuk azt, hogy kik vagyunk. Diana Crane, amerikai vezető szociológus, azt mondta, hogy a férfi T-Shirttel „kifejezhetjük az egyediségünket és a tartozást valamihez”. Ez azt jelenti, hogy ennek segítségével lehetőséged van, hogy kitűnj a tömegből, megjelöld az akaratodat, vagy épp ellenkezőleg – megmutatni azt, hogy egy szubkulturához tartozol, ideológiához. Ez egyszerűen elképzelhetetlen, hogy mennyi információt hordoz egy általunk hordott ruhadarab. Sportos póló, kényelmes mackóalsó és tornazsák a vállon azt jelképezi a tudat alatt, hogy az adott személy tudatalatt szorosan kapcsolódik a sporthoz. Kreatív, játékos T-Shirt összeállítva egy sportos öltönnyel tájékoztat minket arról, hogy egy ötletes emberrel állunk szemben. Nézd meg a T-Shirt galériánkat, ahol megtalálod az egyszerű pólókat, sportosokat, vagy a feliratos pólókat. Legyél egyedi és ne félj megmutatni azt, hogy ki vagy.

Férfi pólók fajtái

Két alappóló, amivel rendelkezünk az Ozonee internetes boltjában az a A-Shirt és a T-Shirt. A titokzatos „A-Shirt” név alatt, a már híres trikót találjuk. Az angol név szorosan kapcsolódik a T-Shirthez, azaz a ruha kinézetéhez, a magyar neve pedig kifejezi a leggyakoribb funkcióját. A trikó általában azt a célt szolgálja, hogy a póló alá vesszük fel. Ugyanakkor manapság már előfordul, hogy önmagában is hordjuk, mint teljes ruhanemű. A trikó hordása rendkívül elterjedt a sportvilágban is. A trikók rendkívül kényelmesek, száz százalékban pamutból készült, vagy pedig pamutból és kis részben poliészterből, hogy még inkább rugalmas és tartós legyen. Mivel ujjatlan, ezért könnyebben tudunk elvégezni különböző mozdulatokat, vagy tornagyakorlatokat. A trikóhoz hozzátartózik a laza mackóalsó vagy farmernadrág. Ha érdekes színt vagy grafikát választasz, biztos lehetsz abban, hogy a kinézeted a gyakorlat idején nem lesz unalmas és átlátható.
De most térjünk vissza a hallhatatlan T-Shirt típusú pólókhoz. Híres amerikai divattervező Donna Karan, azt mondja, hogy az amerikai utcákon a győztes a tornacipő, farmer és a T-Shirt. A már említett look, a lazaságot jelképezi – a mindennapi öltözékünk klasszikus része. Egy ilyen egyszerű összeállításban, nem lehet rosszul kinézni. A nagy divatügynökségek javasolják a modelleknek, hogy ebbe öltözzenek a sima castingokra, fehér vagy szürke T-Shirt és farmer, úgy hogy a külső az alkat, és nem a figyelemfelkeltő ruha legyen az első helyen. A mi boltunkban megtalálod a T-Shirteket, különböző dekoltázsú fazonban. A legdivatosabb a V-neck típusúak, továbbá a kerek dekoltázs. A V-neck típusú név, azt jelenti, hogy a dekoltázsa éles, spicc szerűségű, ami pont a „V” betűt is jelképezi. Ezek a pólók ezzel a dekoltázzsal, azoknak a férfiaknak javasoljuk, akiknek rövidebb a nyaka, vagy az olyan uraknak, akiknek a súlya eg picit nagyobb az átlgnál – hogy optikailag vékonyabbá tegyük. A férfi póló kerek dekoltázzsal, pedig a vékony férfiak számára lesz ideális. Amennyiben az ilyen T-Shirt illeszkedni fog – a kínálatot meg lehet találni az Ozonee boltjában – ideálisan mutatni fogja a sportos testalkat előnyeit.

Mivel hordjuk a T-Shirtet?

Egyszínű, illeszkedő T-Shirt ideális kiindulópont lehet egy nagyszerű stilizációhoz. Egyszerű, szürke vagy fekete póló, egyensúlyt biztosít a színes melegítővel és nadrággal. Ugyanakkor a színes és egyszrű póló pedig világosabbá teszi a sötét ruhákat. Érdemes egy ilyen pólóra beruházni, minden színben. Ilyenkor nagyon egyszerűen össze tudunk állítani egy saját stilizációt, hogy hozzáadunk egy semleges T-Shirtet, más hatásosabb ruhadarabbal – sportos öltönnyel, érdekes applikációkkal, vagy érdekes nadrággal. Sok férfi egyszerűen csak gyűjti a feliratos T-Shirteket. Általában ezek feliratosak és érdekes grafikájuk van. Az Ozonee boltjában nagyon sok számodra megfelelő készlettel rendelkezünk – a kis emblémás pólóktól kezdve, a feliratos pólókon át, egészen a teljesen feliratos, vagy lógóval, vagy óriási felirattal. Azok a férfiak, akik sportolnak, vagy gyakran konditerembe járnak, érdemes lenne, hogy beruházzanak néhány trikóra. A mosás általában hetente egyszer történik, ezért érdemes rendelkezni vész esetén több darabbal. Emlékezz arra is, hogy ha feliratkozol a hírlevelünkre, nyomon tudod követni az aktuális trendeket és minden információhoz hozzájutsz, kedvezményekhez az Ozonee boltjában.

pixel