Férfi sportos nadrágok

Honnan az ötlet a férfi melegítő nadrágokra?

A XX. század elején az embereknek egyre nagyobb szabadságuk volt abban, hogy mibe szeretnének öltözni. A sportok űzése is, egyre divatosabb lett, ennek köszönhetően hiány lépett fel a ruházkodásban, ezen a területen. A legfontosabb esemény mégis az volt, amikor a képbe léptek az Olimpiai Játékok. Az elején még a különböző kategóriákban, csak a férfiak vehettek részt, ezért a ruhagyártás ezen a területen kizárólag a férfi fazonokra gondolt. A későbbiekben ahogy egyre több kategória volt, úgy a sportolok állították össze azt, hogy milyen ruházatra van szükségük. Az öltönyöket felcserélték rövidujjú pólóra, a hosszú nadrágot pedig rövidre. A legnagyobb változás mégis Európában történt a második világháború után, az Egyesült Államokban pedig már a 30-as években – ekkor jelentek meg az első férfi melegítő nadrágok.

Clare Potter és Claire Mc Cardell azok a tervezők, akik a 30-as években szerették volna az ötleteiket a sportba belecsempészni. Az ő tervük az volt, hogy meg akartak felelni azoknak, akik sportoltak. Majd csak a 80-as években a XX. században, a melegítő volt az olyan ruhakellék, amit nem csak a sporthoz választottak, de akár a mindennapokban is, otthonra, sétára, vagy találkozóra. A 90-es években egy csomó sztereotípia élt azokról, akik ilyen melegítőnadrágot viseltek. Akkor azt mondták csak a gengszterek hordanak melegítőnadrágot. Ma már azok az emberek akik ilyen ruhát hordanak változik és maga a melegítőnadrág már a kényelmet és a lazaságot jelképezi.

Divatos férfi melegítőnadrág a mindennapokra! Valószínűleg sok férfi számára a melegítőnadrágról egy kellemetlen anyag jut eszébe, ami túl nagy, túl laza, amit általában a testnevelés órákon vettünk fel. Ma a melegítőnadrág egy divatos, érdekes ruhadarab lehet minden alkalomra, a kényelem, az anyag és a színek végett.

Ma a kényelmes férfi melegítőnadrág megfelel a mindennapokra és gyors életmódra. Ideálisak egy esetleges tréningre is. Egyre gyakrabban nyúlunk ehhez a ruhadarabhoz otthon, sétára, vagy találkozóra. Mivel puha anyagból készült, ezért a gyors életvitelt is jelképezi. A férfi melegítőnadrág egészséges, ugyanis laza és pamutból készültek, ezért a bőrünk alatta lélegzik, egészségesebb és nem sérül. A melegítőnek köszönhetően, magabiztosabbak vagyunk. A férfi melegítőnadrág ideálisak lehetnek egy reggeli sportra, konditerembe, kutyasétáltatásra, bevásárlásra, nem hivatalos találkozókra, szórakozóhelyekre, vagy esetleg kiruccanásra a moziba a haverokkal.

Természetesen a férfi melegítőnadrágot az időjárásnak megfelelően kell kiválasztani. Nyáron felvehetünk vékonyabbat, télen pedig a vastagabbat, ami alatt polár található. A melegítőnadrág nagyon sok alkalomra ideális lehet, de vannak olyan pillanatok, amikor viszont már nem fog jól kinézni. Semmiképpen nem vehetünk fel ilyen ruhadarabot egy elegáns étterembe, színházba, randevúra, munkahelyre (abban az esetben ha a munkahely konkrét öltözéket vár tőlünk).

Melegítőnadrág munkahelyre, stilizáció, ajánlat

A férfi melegítőnadrág egy érdekes és feltűnő kiegészítő lehet egy munkahelyen. A mai időkben, lazább légkörben, az öltöny és nyakkendő már a múltat idézi. Az utóbbi ruhadarab a hivatalos és elegáns légkört mutatja be, ami már nem igazán felel meg a mai munkakörülményekre. Természetesen nem írjuk le azokat a munkaköröket, ahol az öltöny és nyakkendő elvárás lehet. Ugyanakkor szeretnénk hangsúlyozni, hogy néha megengedhetünk magunknak egy kis lazaságot a munkahelyen, ezt pedig ki is kell használni, hogy kényelmesebb legyen az a 8 óra a saját közérzetünknek is.

A bátrabb férfiaknak javasoljuk a melegítőt, mint casual stilizációt! A momokróm nadrág nagyon jól nézhet ki egy sima trikóval és pulóverrel, amit becsatolható, vagy begombolható. Ami a cipőt illeti sötétet, egy színben javasoljuk. Kívülre pedig – amennyiben hideg van – sportos kabátot javaslunk, vagy egy meleg mellényt, amit ha összekapcsolunk egy sima pulóverrel, nagyon stílusosan fog kinézni.

Érdekes összeállítás lehet még egy kockás ing, hozzá egy sima pulóver, kerek dekoltázzsal. A kiálló gallér pedig hozzáad egy kis eleganciát és lazaságot.

Hogyan hordjuk a melegítő nadrágot?

A mindennapokra és otthon ideális megoldás lehet. Sok férfi nem szentel túlzott figyelmet arra, hogy miben is jár otthon, pedig néha kéne. Kellemes és divatos melegítőnadrág összeállítva egy T-Shirttel, vagy kapucnis melegítővel, érdekes és komfortos választás lehet ha az estét otthon akarjuk tölteni a tv vagy számítógép előtt, vagy ha épp a kedvenc olvasmányunkat olvassuk. Ugyanezt az összeállítást választhatod, amikot mész a boltba vagy sétálni.

Fontos, hogy a nadrághoz, hogy a nadrághoz a megfelelő ruhadarabot válasszuk a többi részre is, tehát fonalat a fonallal, akrilt az akrillal stb. Oda kell figyelni arra is, hogy a nadrág lábszára leérjen a cipőig, vagy egy kicsit lejebb is akár, de itt segítségünkre jöhet a klasszikus tornacipő, ami a magasságának köszönhetően el fogja takarni a lábszári részt.

Egy kocsmába is elmehetsz ebben a nadrágban T-Shirttel hozzá egy sportos öltönnyel. Ez már egy olyan összeállítás, amit a bátrabb férfiak választanak, akik szeretik magukra felhívni a figyelmet. Ugyanezt az összeállítást felveheted a moziba is. A férfi melegítőnadárgot, összeállíthatod színes pólókkal, ami feltűnést biztosít számodra.

A vékonyabb férfiak számára, olyan nadrágot javaslunk, ami egy picit süllyesztett, a testesebb férfiak számára pedig a laza nadrágot kínáljuk, ami egy sötét felsővel, optikailag kecsesebbé teszi a testalkatot.

Férfi melegítő – játék a színekkel

A melegítő lehetőséget biztosít arra, hogy több különböző színt állítsunk össze, ugyanis a tervezők gyakran nyúlnak bátor és nem mindennapi színekhez. A melegítő lehetőséget biztosít arra, hogy a stílusával kitűnjünk a tömegből. A tervezők, hogy a tónusos színeket cseréljük le kontrasztos színekre. Javasolják továbbá, hogy a szürke melegítőnadrághoz, vegyünk fel színes trikót, vagy T-Shirtet esetleg fordítva.

Ami a nadrág választékot illeti, javasoljuk a tornacipőt, a klasszikus sportcipő helyett. Az a férfi aki szereti az újdonságot és áttörni a korlátokat, nagyon jól fogja magát érezni ebben az összeállításban. Nem feltétlenü kell, hogy a cípő színe megegyezzen a ruha színével. Itt is van lehetőség szabadságra és játszhatunk a színekkel és kísérletezhetünk.

pixel