Divatos és olcsó dzsekik férfiaknak

A korszerű, magára adó férfinak a dzseki az egyik alapvető öltözködési darab, amit a gardróbban megtalálhatunk. Elemi funkciója a nem kellemes időjárási körülményektől, úgy mint az őszi széltől, téli havazástól, vagy a tavaszi esőzéstől való védelem. De korunkban a dzsekiktől valami többet is megkövetelünk, mint hogy melegítsenek minket, amikor a hőmérő higanyszála 0 Celsius fok alá esik. Hogyha megfelelő fazonu dzsekit választunk és azt előnyösen állítjuk össze további ruhadarabjainkkal, az jelezni fogja, hogy viselője számára a divat nem ismeretlen terep. Egy ilyen összeállításnak köszönhetően jó benyomást lehet kelteni a randevún, az egyetem első napján, a munkában, családi találkozón. Figyelembe véve, hogy az öltözetük kiválasztására a férfiak oly nagy hangsúlyt fektetnek, - a jelenleg élő sztereotípiák ellenére – sok időt szentelnek arra, hogy megtekintsék a piac kínálatát és olyan darabokat vegyenek, amik ideálisan betöltik várakozásaikat.

 

Milyenek a divatos férfi dzsekik?

Az olyan alkalmakkor, amikor szórakozóhelyre, randevúra, vagy házibuliba megyünk, alapvetően jó, ha a férfi ruházat nem a „fölényeskedés” érzetét, hanem csak karaktert ad. Ilyen eredményt lehet elérni például a kenguru dzsekik segítségével, vagyis a streetwear által inspirált dzsekikkel, amiket az emel ki a többi dzseki közül, hogy mellkasig műanyaggal borított cipzárjuk van. Szintén érdekfeszítő látvánnyal rendelkeznek a pilot dzsekik, amik bőrből készülnek és a nyakrész körül széles, általában fehér bunda található, ami a férfiak esetében az ápolt szakállal karöltve igényes kinézetet eredményez. A repüléshez kapcsolódnak a flek dzsekik is, amik összehúzott alsó és ujjvégi részekkel rendelkeznek, ezáltal kitűnően védenek a szél ellen. Ahhoz, hogy ezt a felszerelést tökéletesen kivételessé tehessük, a pilot dzsekik mellé érdemes klasszikus farmernadrágokat és nehéz cipőket vagy magasabb sarkú cipőket hordani. A bőrdzseki sok férfi szerelemdarabja, hiszen kényelmesek és összefüggnek a motorkerékpáros szubkultúrával. Népszerű típusa ezen stílusnak a ramones kabát, amik két szárnnyal, műanyaggal borított cipzárral, és gyakran fémgombbal vagy egyéb fém díszítőelemmel rendelkeznek. A tömegből kitűnni akaró férfiak számára ajánljuk a farmer dzsekiket, amik az utóbbi időkben második aranykorukat élik.

 

Átmeneti dzsekik – mit kell figyelembe venni vásárlásukkor?

A férfiak ruhatárában az adott hónaptól függetlenül található valamilyen dzseki. Ezen típusú ruhadarab különösen jó szolgálatot tesz az átmeneti időszakban, tehát ősszel és tavasszal, amikor egyszer süt a nap, máskor esik az eső. A városban élők számára ajánlottak a szteppelt dzsekik. Ezek a ruhadarabok némileg sportos kinézetűek, mivel általában lehetőség van a kézvégeknél, valamint a deréknál történő összehúzásra, méretbeállításra. Hasonló hatást ér el a hétköznapi szituációkban szintén gyakran választott bomber dzseki. Azoknak a férfiaknak, akik ki akarják fejezni sportos természetüket, ajánlottak a softshell dzsekik, tehát a friss levegőn végzett testmozgásra való dzsekik. Az átmeneti időszakban jó módszer lehet a terepmintás ruha viselése, ami által a felületen esetlegesen megjelent koszolódás, mint a sár vagy az eső, nem lesz olyan mértékben látható, mint ugyanazon ruhadarab egyszínű társánál.

 

Téli férfi dzsekik – milyen típusai léteznek? Mire kell figyelni a kiválasztásuknál?

A téli körülmények, tehát az alacsony hőmérséklet, a hó, a fagyos szél az elsődleges oka annak, ami miatt gardróbunkat meleg és vastag ruházattal töltjük meg. De ez nem azt jelenti, hogy visszavonulót kéne fújni a modern, eredeti stílusnak. Probléma nélkül ölthetünk magunkra elegáns téli dzsekit öltöny vagy ing mellé, amikor hivatalos esemény vár ránk, mint például egy munkainterjú, vagy egy családi ünnepség. Az ilyen helyzetekben hordott dzsekin nem kéne, hogy különböző minták, vagy feliratok legyenek. Itt érdemes arra a kauzál stílusra összpontosítani, ami összeillik a formális viselettel. Az ilyen esetekben tökéletes szolgálatot tesznek a parka dzsekik, tehát a kapucnival felszerelt, zsebekkel rendelkező, derékon túlnyúló stílussal rendelkező darabok. A hideg időkben való komfortot az olcsó, divatos kék, fekete vagy grafit színű pufidzsekik biztosítják. A pufidzsekiknek van a sportolóknak fenntartott szekciójuk is, úgy mint a magashegymászóknak, hiszen a pufi kiválóan izolál a hideg ellen.

pixel