Chino nadrágok – ideális választás a nyárra!

A chino típusú nadrágok, a legkevésbé sportos nadrágok a nyárra. Határozottan hivatalosak, mint a rövid farmernadrágok, vagy a rövid melegítőnadrágok. Ezért néhány cég engedélyezi a saját dolgozóinak, hogy felvegyék a legmelegebb nyári napokra. Általában természetes anyagokból készült, aminek köszönhetően szabadon áramlik a levegő.

A rövid chinosok, egy preppy elem stílus. Ez a stílus az Egyesül Államokból indult. Ez a sportos elem ötvözete, a leghíresebb terjesztője pedig jómagam J. F. Kennedy volt. A legszembetűnőbb elem a preppy stílusnak, a trikók, amiket a nyak köré tekerünk, pulóverek, kabátok összehúzható résszel és éppen a chino típusú nadrágok.

Rövid chinosok és...

A rövid chinosok ideálisan illeszkednek az olyan ingekkel, amiket betűrünk. Fontos viszont, hogy az ingek ne legyenek túlzottan hivatalosak, hanem casual ingek, amik rövid vagy hosszú ujjúak. Megengedheted magadnak a mintás inget, például kis csíkokban, kockás, vagy kis pontokkal.

A legbiztonságosabb választás mindig a chinosok lesznek, bézs színben, szürkében, vagy sötétkékben. Össze tudod kapcsolni egy pasztell t-shirttel, vagy inggel, esetleg trikóval. Hozzá egy vékony begombolható pulóver, vagy fejen keresztül felvehető pulóver, amit magadra tudsz venni késő este, vagy egy hűvösebb este alkalmával.

Chinos típusú nadrágok az öltönyhöz?

Még pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt az, hogy összekapcsoljunk egy rövid nadrágot, inggel és öltönnyel. Ma már ez a látvány teljesen mindennapos. A legismertebb hírességek járnak így mint Pharell Williams. Milyen fontos szabályt kell betartani, ha felveszel ilyen nyári „öltönyt”?

Első és legfontosabb, hogy ne sokkolj túlzottan. Mert önmagában az öltöny és a chinosok összekapcsolásával, egyeseknek kikerekedik a szemöldöke – de természetesen nem lesz nekik igazuk. Mondj le a hivatalos elemekről, olyan mint a nyakkendő vagy az öltönyhöz található kendő. Válassz olyan chinosokat, amik tónusos színben vannak, például szürke, bézs, vagy sötétkék. Ehhez válassz egy könnyed pamut öltönyt és egyszerű egyszínű t-shirtet. Mondj le arról, hogy mintákat kapcsolj össze, a színeket pedig korlátozd maximum két darabba (de ezek lehetnek természetesen különböző árnyalatokban).

Nagyon divatos a következő összeállítás: rövid chinos nadrág, egy tónussal világosabb öltöny, és még világosabb ing vagy t-shirt.

Hogyan válasszunk ideális chinos nadrágot? Férfi tippek

Az ideális rövid chinosok, leginkább illeszkedniük kell a testalkathoz. Természetesen nem kell tökéletesen kinézned, ugyanakkor érdemes odafigyelni arra, hogy a túl széles választék, elveszíti a smart casual stílust, a preppy karaktert, és nevetségesek lesznek. Fontos természetesen a hosszúság is. A chinosok a legjobb esetben 1 centire kell hogy vége legyenek a térd előtt. Ha túl rövid lesz, úgy néz ki, mintha a fiatalabb testvérünktől loptunk volna, a túl hosszú pedig, azt a látszatot fogja kelteni, hogy túl alacsony vagy.

Milyen cipőt vegyünk a chino típusú rövidnadrághoz?

Ez a típusú nadrág, a legjobban néz ki mokaszinokkal. Ez egy nagyon könnyű anyagból készült, kivágott típusú cipő, ami kiegészíti a nyári karaktert a férfi ruhatárban. Abban az esetben, ha eldöntötted, hogy mokaszint veszel fel, ne vegyél fel zoknit. Jól mutatnak hozzá a pamut tornacipő. Válassz rövid zoknit.

Kiválasztottad már a nadrágot, amit fel szeretnél venni a nyár folyamán? Nincs mire várni, a bevásárlás magától nem oldódik meg! Szerencsére gyorsan el tudod intézni, úgy hogy még otthonról sem kell elmenned! Az Ozonee internetes boltjában, találsz férfi nadrágot minden fazonban, színben és méretben, hozzá természetesen más férfi ruhát is, mint melegítőt, inget, kabátot, vagy farmert. Összeállítottunk neked egy speciális lehetőséget. Öltözz fel divatosan, anélkül hogy egy vagyon költenél!

pixel