Joggerek – összehúzható nadrág

Joggerek – férfi nadrágok, a lábszárnál összehúzható résszel – egyre több hódolója van. Ugyanúgy mint a melegítõ alsó, ezek is rendkívül kényelmesek. Amennyiben szeretnél kitûnni, mindezek mellett szabadnak is akarod magad érezni, muszáj, hogy beszerezz ilyen divatos nadrágot. Biztos lehetsz abban, hogy a jogger vásárlása során egy olyan befektetést választasz, ami nem csak egy szezonra lesz alkalmas. Külföldön ez a termék rendkívül nagy sikernek örvend, már hónapok óta és biztos lehetsz abban, hogy a következõ jó pár évben nem megy ki a divatból.

Hogy keletkeztek a jogger nadrágok?

A divatvilág nagyon gyorsan változik. Nem is olyan rég, megjelent egy trend, amit úgy hívnak, hogy „pinroll”. Az utcákon egyre több férfi jelent meg, akik feltűrték a nadrágszárat. Ez a divat onnan keletkezett, hogy egyre több embernek fontos volt a cipő amit hordott. Ahelyett, hogy eltakarjuk őket a nadrágunkkal, arra vágytak, hogy megmutassák a világnak, ezért szükség volt arra hogy feltűrjék a nadrágszárat. Ettől a trendtől, már csak egy lépés választott el attól, hogy olyan nadrágot lehessen létrehozni, ami összehúzható, hasonlóan mint a pinroll esetében.

Melegítőktől a joggerekig

Máig sem tudni, ki az aki elsőként megvarrta a joggert. Az összehúzható gumis rész, nagyon elterjedt megoldás volt a melegítő nadrágok esetében, de nem teljesen világos, ki az aki kihasználta elsőként ezt a megoldást, hogy összekapcsoljuk a chinosokkal vagy farmerokkal. Ami a „jogger pants” nevet illeti, egy amerikai ruházati cég használta és szabadalmaztatta elsőként. A tulajdonosuk 2009-es évben egy új típusú nadrágot akartak létrehozni, ami illene egyaránt a fiatalnak, de az idősebb korosztálynak is. Az ő céljuk az volt, hogy ötvözzék a sportos kényelmet a klasszikus mintákkal és színekkel. Ugyanakkor nem akartak már létező szabadalmat használni. Valami újjal akartak előrukkolni. Ebből viszont létrejött egy klasszikus, jól illeszkedő nadrág, aminek a lábszára összehúzható résszel rendelkeztek, amit a sportos nadrágból kölcsönöztek.

Melegítőktől a joggerekig

Eleinte a nadrágokból csak pár darabot adtak el, de idővel amikor bejött a streetwear korszak, egyre divatosabb lett. Máig is a nadrág nagy sikernek örvend, hogy minden egyes márka, rendelkezik ilyen nadrággal a saját kínálatában. A joggerek manapság nagy kultusszal rendelkeznek, úgy mint a feliratos T-Shirt. Nagy sikere lett a katonai kinézetű nadrágoknak – ugyanis ezek a joggerek, klasszikus modellek, ami nagyon sok alkalomra megfelelő lehet. Érdemes felfigyelni a férfi joggerekre, moro színben, és khaki színű joggerekre. Nadrágok ebben a színben, rendkívül praktikusak és épp ideálisak egy laza stilizációhoz. Ma már ez a nadrág nagy sikernek örvend.

Mivel hordjuk a jogger típusú nadrágot?

A joggerek ma már a leguniverzálisabb nadrágfajta. Ideálisak lehetnek a konditerembe, vagy egy egyszerű sétára, esetleg hogy kimenjünk a kocsmába vagy a munkahelyünkre. A kínálatban nagyon sok minta található, például lehetnek kockásak. De kaphatóak olyan fazonban is, mint a férfi slim joggerek. A legnagyobb előnyük – a kényelem után persze, hogy kiexponálhatjuk a cipőnket. Érdemes tehát, a joggerek választása esetén kellő figyelmet szentelni a cipőnkre. A legjobb, ha ez egy divatos sneakers lesz, tornacipő, vagy slip-on típusú cipő. A joggerek alkalmasak lehetnek egy kevésbé elegáns stilizáció esetén is. A klasszikus bőrkabáttal, vagy t-shirttel, tónusos színekben nagyszerű lehet sportos összeállítás során.

A széles kínálat, amit az Ozonee.hu boltjában biztosítunk, ideális lehet, hogy olyan nadrágot válassz ami minden alkalomra megfelelő lehet. A joggerek olyan nadrágok, amivel kitűnsz a divatban, ugyanakkor megmarad a kényelem és a praktikus megoldás.

pixel