Férfi chinosok – mi az és mi különbözteti meg õket?

A férfi chinosok egy egyszerû nadrág, gyengéden szûkül a lábszárnál. Jellegzetessége a zsebek, legfõképpen az elülsõ részen – átlós és sekély, általában cippzár nélkül. Ami viszont érdekes, hogy úgy néz ki, mint az öltönyhöz való nadrág. De van egy fontos tényezõ, ami eldönti ezt a terméket, hogy különleges és használható – anyag. A férfi chinos nadrágokat általában puha anyagból készítik – pamutból, lenbõl vagy anyagból, kis poliészter hozzáadásával. Ennek köszönhetõen a férfi chinosok rendkívül komfortosak.

Honnan származnak a chino nadrágok

Univerzális, szellőző, kényelmes – ez a legfontosabb tényező a chinos nadrágoknak. Ugyanúgy mint a többi férfi ruha, az ötlet egy katonai barakkban jött létre. Az amerikai katonák, akik harcoltak a Fülöp szigetekért a spanyolokkal, egy olyan nadrágra volt szükségük ami tartós és gyorsan legyártható. A katonák, akik nem voltak hozzászokva az ottani időjáráshoz, örömmel vették fel a puha férfi nadrágot, amelyik szellőző anyagból készült. A hosszú és tartós háború miatt, az amerikai hadseregnek nem volt pénze anyagokra. Éppen ezért a chinosok sose rendelkeztek nagy zsebekkel. Honnan az enigmatikus chinos név? A válasz nagyon egyszerű. A kezdetekben ezt a nadrágot a kínaiak varrták.

Azt mondják, hogy nem csak a jankesoknak jutott eszükbe ez a divatötlet. A XIX században a brit katonák Indiában állomásoztak. Az időjárás és az egyenruha jelenlegi színének köszönhetően, a nadrág nagyon gyorsan koszolódott, az anyag pedig amiből készült, nem volt praktikus. Ezért egy új prototípust hoztak létre a férfi nadrágban – vékonyabb és sokkal sötétebb. A szín amelyet kaptak a curry és kávé összekapcsolásával a Hinduk „khaki” színnek nevezték és ez a név helyettesítette a ma már divatos chinosokat.

Chino típusú nadrágok, a férfi divatban

A chinosok sikeressége nem csökken. Nem hiába – casualosak és kényelmesek, ugyanakkor jobban hivatalosabb, mint a melegítőnadrágok. A chino típusú nadrágok nagyon gyorsan beváltak az amerikai egyetemeken. A tanulók, akiknél kötelező volt a dress code, próbáltak találni egy olyan lehetőséget, hogy lecseréljék az öltöny nadrágot. Az amerikai egyetemeken a tanulók között, olyan mint a Harvard, Yale, vagy Princeton, voltak sportolók is és a smart casual szerelmesei is, akik ellenkeztek a divat etikett iránt. Éppen belőlük nőtt ki a chino nadrág divat. A férfiak általában a pamutból készültet választották, vagy esetleg lenből. Az anyag nem csak komfortérzetet biztosított, de rendkívül elegáns stilizációt is hozott létre. A férfi fekete chinosok, pár évtizeddel ezelőtt, általában a tanulók választották. Rendkívül sikeresek voltak a tónusos színek, olyan mint a szürke, bézs, vagy barna chinosok. A férfi chinos nadrágok manapság nagyon sok forradalmon mentek keresztül és ma már megengedhetjük a létező összes színt – bordó, fehér, vagy zöld chinosok ma már nem számítanak ritkaságnak. Sőt mi több kapható farmer típusú chinos – mindenki megtalálja a kedvére valót.

Chino típusú férfi nadrágok – egy kis őrület

Ha valaki azt mondta Neked, hogy a színes nadrág passé, gyorsan mondd meg neki, hogy téved! Ne félj a szivárvány árnyalatait használni – nem csak nyáron. Rikító színben lévő nadrágok, vagy neon színben kaphatóak az Ozonee.hu boltjában, pozitív energiát adnak Neked, ami minden ismerősödre is átmegy.

Manapság a legdivatosabb, a piros chinos nadrágok, amit felvehetsz egyaránt a buliba, grillezésre az ismerősökkel, vagy dolgozatra. Egyetlen korlátozás, ami van, az a te képzelőerőd. Játssz a színekkel és az anyagokkal. Amennyiben találsz férfi chinos nadrágot, nagyon magas poliészter hozzáadásával, egy nem hivatalos outfitet hozol létre. A pamut és az egyéb merev anyagok, könnyen vasalható – ezért létrehozhatsz egy hivatalos kinézetet. A férfi chinos nadrágok beválik a családi vasárnapi ebédnél is, vagy a randevún.

Stilizáció a chinosokkal – hogyan állítsuk össze a színeket?

Amennyiben ideális megoldást keresel a te kedvenc chinosodhoz, érdemes figyelembe venni a preppy stílust. Ez egy klasszikus szín összekapcsolása az anyagokkal – de nem jelenti azt hogy ez a stílus unalmas lenne. Férfi chinos nadrágok pamutból, plusz casual melegítőfelső kapucni nélkül vagy T-Shirt. Ennek a megoldásnak köszönhetően létrehozol egy kényelmes, eredeti look-t. Azok viszont akik bátrabbak, érdemes játszani a színekkel a már korábban említett piros férfi nadrág, vagy kék esetleg narancssárga életre kelti a te mindennapi stilizációdat. De ne feledd, hogy az intenzív színeket érdemes semleges színekkel kapcsolni – fehér, bézs, fekete, vagy sötétkék.

Slim fit típusú chino – segítség a te testalkatodnak

Nincs annál jobb a testalkatodnak mint a casual öltöny és a hozzá tartozó nadrág. Enyhén szűkített lábszár és üres zsebek, amik nincsenek kitömve különböző dolgokkal, mindenképpen elvonnak tőled pár kilogrammot és pozitívan fog hatni a testalkatodra. Ha elegáns stilizációt akarsz létrehozni, mindenképpen válaszd a slim fit chinosokat.

Amennyiben chinost keresel és egyéb férfi ruhát, cipőt, mindenképpen látogasd meg az Ozonee.hu oldalát és a legújabb kollekcióinkat.

pixel