Baggy nadrág: forró trend, street fashion

Mindenki aki szereti a változatosságot, és azok akik újdonságot akarnak becsempészni a szekrényükbe, a baggy típusú nadrág egy ideális választás lehet. A legfontosabb tényezõ a baggynek, a süllyesztett lépés és a keskeny lábszár rész. Az egyedi szabásnak köszönhetõen, mindenképpen más lesz a többi nadrághoz képest amit hordasz, és nagyobb komfortérzetet biztosít. Függetlenül az anyagtól, úgy van megvarrva, hogy ne korlátozza a mozgásodat.

A globalizáció idejében, minden hely ideális lehet egy divatfővárosnak. Ugyanakkor a trend már nagyon hosszú ideje óta Franciaország és az Egyesült Államok, ahonnan elmondható, hogy elindult az igazi street wear. Az amerikai utca, egy olyan hely, ahonnan a baggy típusú nadrág kezdetét vette. Onnan indult a hip-hop, rap, a specifikus öltözködési stílus a rapperek körében. Amikor készítették és elénekelték a saját számaikat, arról voltak ismertek, hogy szabad szájúak voltak. Ez a fontos tényező átment az öltözködésre is. A rapperek szimbóluma a lazaság, egy olyan ruha ami nem korlátozza a mozgást. Ezért az angol baggy szóból, ami lazát jelent jön a mára már divatos nadrág neve.

Nadrág ebben a szabásban, gyakorlatilag bármilyen anyagból készülhet. Ennek köszönhetően, milyen anyagot használtak fel a gyártás során, elmondható, hogy kényelmes a viselése. Mind a farmer baggy, mint a melegítős baggy, semmilyen formában nem korlátozza a mozgásunkat. A legfontosabb tényező pedig a süllyesztett része. Ugyanakkor ez a nadrág semmiképpen sem néz ki úgy, mint azok, amit a rapperek hordanak. A nadrág része, ideálisan passzol a testalkathoz. A baggy lábszára összehúzható résszel van ellátva. Ennek köszönhetően, tökéletesen kiexponálja a cipőt, ami a legfontosabb pontja lehet az egész stilizációnak. Farmer és melegítő baggy alap kiegészítő egy városi, streetwear stilizációnak.

A baggy típusú nadrág, nagyon univerzálisak tudnak lenni. Gyakorlatilag minden alkalomra megfelelőek lehetnek. Tökéletes választás lehet a sportos stílusban is, de természetesen a hivatalos alkalmakra is megállja a helyét. Az anyagtól függetlenül, amiből varrva lett, minden alkalomra megfelelő választás lehet. Férfi farmer baggy, a többi jól kiválasztott kiegészítőkkel, a mindennapokban is megfelelő lehet. A sportos melegítő baggy esetében ideális lehet konditerembe, de más kimenetelekre is – tehát jobb casual stílusra.

A baggy gyakorlatilag minden alkalomra megfelelő. A jelleme függ attól, hogy milyen kiegészítőket választunk hozzá. A legjobban a sportos stílusú ruhákkal komponálódik. Szűkített lábszár és az összehúzható rész, kiemeli a mára már divatos sneakereket, és a slip-on tornacipőket. Ha klasszikus cipőt veszünk hozzá, illeni fog a mindennapi és nem mindennapi inghez és bőrkabáthoz. A pamutból varrt baggy tökéletesen fog kinézni egy komplett T-Shirttel és kigombolható melegítővel, vagy kapucnival. Ha az Ozonee-nál vásárolsz érdemes figyelembe venni a széles kiegészítőket a baggy nadrághoz, ahol szabadabbnak érezheted magad, ami ez a nadrág típusára elmondható. A legjobban jönnek be a casual, mindennapi stilizációkban.

pixel