Férfi galléros pólók

Férfi galléros pólók

A galléros pólók története

A klasszikus férfi póló rendelkezik gallérral, kivágással és pár gombbal, továbbá rövidujjú. Az effajta póló létezése szorosan összekapcsolható a sporttal, de nem a „királyi játékkal” ahogy gondolnánk a poloval. A póló tervezését igazából egy teniszezőnek köszönhetjük, ugyanis ő tette híressé. 1926 előtt, amikor is Rene Lacoste, amikor megjelent a pályán egy trikóban, amit saját maga tervezett, a teniszezők általában egy sportos összeállítást hordtak, ami állt hosszú nadrágból és trikóból, de néha egy laza öltöny is megjelent. Fehér póló puha gallérral, és rövidujju, szabályozható gallérral, rögtön a figyelem középpontjába került, a sport különböző terein. A nagy ereje a funkcionalitásban volt fellelhető. Mivel rövidujjú volt, ezért a versenyzőknek nagyobb mozgásterük volt. A hosszúujjú pólóban kényelmetlen volt, ugyanis az ujjak összehúzódtak, ráadásul meleg volt bennük. Bevezettek hozzá pár gombot is a dekoltázsnál, ami a praktikusság szempontjából volt rá szükség. A gombok segítettek abban hogy szabályozzuk a kivágást, ezért ha meleg volt, ki lehetett gombolni és ezáltal jobb volt a levegő mozgása. Ez a típusa a pólónak az angol nyelvű országokban egyszerűen csak golf shirtnek hívták, vagy tenis shirtnek, de a polo shirt név a gyakrabban használt név a mindennapokban. Sokat köszönhetünk természetesen a híres Ralph Laurennek is, aki 1972-ben létrehozott egy ruhavonalat „Polo” néven, egy kis logót, amin egy versenyzőt látunk ügető lovon. Ma a Ralph Lauren Polo márka a legismertebb márka az egész konszernből. A 70-es évektől kezdve, a póló vágása úgy lett legyártva a Lacoste által, hogy leginkább a polo jutott eszünkbe és nem a tenisz.

Polo és a preppy stílus

Az hogy mi jutott eszünkbe a póló névnek köszönhetően, sok függött a reklámkampánytól a 80-as évek XX. századában. Általában egy olyan történetet meséltek el, hogy az emberek boldogok, gazdagok, akik a szabadidejüket a gazdag és luxus apartmanjukban töltik, körbevéve családdal és barátokkal és ami a legfontosabb – sportos eleganciával öltözve, aminek a szinonimája a „Polo” volt. A férfi póló megtetszett azoknak az embereknek akik magasabb pozícióban voltak, mindenekelőtt a Borostyán Liga – nyolc amerikai presztízsű egyetemről, olyanok mint a Harvard, Princeton vagy Brown. Egy ajánlat volt a nem hivatalos, laza de gusztusos öltözékre. Ivy League kialakított a preppy stílust – nagyon minimalista, elegáns, de mindemellett laza és a sport inspirációt követve. Fontos mehjelölni, hogy ezek a sportos inspirációk nem voltak véletlenek, ugyanis olyan sportágak jöhettek szóba amik az elithez tartoztak. A sok történelmi fotókon megtalálhatjuk jómaga John Kennedyt, fehér pólóban vagy világos pólóban – ahogy hajózik, golfozik vagy épp sétál. A póló az egy férfi klasszikus preppy stílusban.

Hogyan hordjuk a pólót?

A férfi póló egy időtálló ruhakiegészítő. Az előnye mindenképpen az univerzalitás. A férfi póló, nagyon erős, kijelölt karakterű, ezért képes megváltoztatni minden stilizációt. Amennyiben elegáns kiegészítőket választunk, mint öltöny, vagy nadrág, egy gyengédebb lookot fog sugározni, ami kevésbbé hivatalos. Amennyiben pedig a mindennapi ruhánkhoz választjuk – rövidnadrágokhoz, kigombolható melegítőhöz vagy pulóverhez, egy kis vagányságot ad majd hozzá.
Ugyanakkor sok férfi nem tudja hogy kell megfelelően hordani a pólókat. Általában a nadrágba betűrve hordjuk, ami egy kicsit elegánsabban fog kinézni. A „nadrágos” verzió, be fog válni a smart casual stilizációkban. Amennyiben rendelkezünk laza trikóval, akkor sajnos nem hordhatjuk a nadrágban, ugyanis az övnél létrejöhetnek csúnya gyűrődések. Az Ozonee boltjában találsz testhez simuló, pontosan illeszkedő modelleket, ezért sose kell majd aggódnod azon, hogyan fekszik a te pólód. Ami pedig a begombolást illeti a póló esetében, az utolsó gombot általában kigombolva kell tartani. Amennyiben lazán szeretnél kinézni, gombold ki az összeset.

A fehér póló mágiája

Az igazi must have a hagyományos fehér póló. Nagyon sokáig csak férfi pólókat gyártottak ebben a színben. Egy ilyen példánnyal minden férfi számára rendelkeznie kell, de javasoljuk mindenkinek, aki nem szeret sokat gondolkodni a szín kompozíciókon. A sikeres fehér polo komplettek végtelen tárháza tárul elénk. Érdemes ha a kezünk alatt van, főleg akkor amikor sietsz és nincs időd azon gondolkodni, hogy mit vegyél fel.

Összehúzható csíkos póló a gallérnál

A férfi póló, mintában olyan klasszikus és egyszerűen egyszerű a maga nemében, hogy eleinte ezt el sem tudtuk képzelni. A tervezők nem akartak túlzott nagy változtatásokat végrehajtani, mint a nagy grafika, vagy applikáció a modellhez, ami a minimalizmusról szól. A divat ugyanakkor nem szereti az unalmat. Ezért megjelentek az úgynevezett „férfi pólók”, ami csíkos a gallérjánál fogva és egyben összehúzható is. Ez a modell még inkább a sportra lett kihegyezve, főleg a focizásban. A csíkozásnak és összehúzható köszönhetően, felveheted tréningre, joggingra a parkban vagy találkozókra az ismerősökkel, összekapcsolva a fizikai aktivitással – kézilabdázással, badmintottal, vagy focizással.

Póló, sportos öltönnyel

Póló és a sportos öltöny egy ideális páros. Az internetes boltunkban, nagyon egyszerűen találsz különböző póló fajtákat, ami beválik ebbena kombinációban. Mindenekelőtt ha a pólót az öltöny alá veszed fel, nem lehet laza. Mondj le arról hogy különböző kiegészítőket veszel hozzá, mint a kontrasztos gallér, csíkok, applikációk és feliratok. A póló egy olyan anyagból kell, hogy készüljön, aminek kisebb a hivatalossága, mint a szellőző len és a kellemes pamut. Mindezek kapcsolják össze az egyszerű, pamut pólót. Az öltönyhöz tökéletesen fognak illeszkedni az olyan kiegészítők minz a bőröv és mokaszínok – Amennyiben a munkahelyen kötelező a dress code, vagy épp randevúra készülsz és félsz az overdressed efektustól (szeretnél elegánsan kinézni, de nem akarod túlzásba vinni), adj az öltönyhöz és a pólóhoz chinosokat, mokaszínokat és vőr övet. Viszont ha olyan helyen dolgozol, ami úgy néz ki mint a Google székhelye, és a munkaadód nem korlátoz Téged, adj az öltönyhöz egyszerű farmert és tornacipőt.

Póló farmer verzióban

Amennyiben pólót állítasz össze farmerral, az mindig természetesen és jól fognak kinézni. Mind a két tartozék tipikusan casual stílusuak és nagyszerűek kiegészülnek. Elég ha a válladra rádobsz egy hátizsákot, hozzá egy baseball sapkát és úgy fogsz kinézni min egy amerikai tinédzser a XX. század 90-es éveiből. Póló és farmert össze lehet állítani újabban egy vékony pulóverrel, amit rádobhatunk a hátunkra az ujjait meg átfűzni a mellkasnál. Vagy egyszerűen illik hozzá az egyszerű kigombolható melegítőfelső és tornacipő.

Póló nadrággal

Desszertre a tervezőnk, egy olyan ajánlattal állt elő, hogy gondtalan lesz a nyarad. A pló nagyszerűen fog kinézni a mi nadrágainkkal. Felülre vegyél fel egy egyszerű pólót, a nadrág pedig legyen vagányabb, kontrasztosabb színekben. A cipő alacsonyabb kell hogy legyen, aki a boka alá ér – ehhez vászoncipőt, mokaszínokat vagy tornacipőt javaslunk abban az esetben, ha fontos számodra a sportos look. Ne maradj le a hírlevélről. Ott megtalálsz minden tanácsot és értesülhetsz az ajánlatainkról. Rendeld meg az egyik pólónkat és bizonyosodj meg róla milyenek a ruháink és a szolgáltatásaink. Saját magad is meglepődsz, hogy milyen gyorsan megérkezik az általad rendelt csomag!

Férfi galléros felsők

pixel