Parka kabát – téli pár minden férfi számára

A férfikabát, az olyan ruha, amely beválik legfőképpen tél idején. Sőt a legjobban pont a téli időszakban teszi a szolgálatát. Ami az alátétet illeti mű szőrmével van bevonva belülről (amit általában ki lehet gombolni), és véd minket a hideg ellen.

 

Honnan jött a parka?

A mintája a kabát az M-1951. Speciálisan az amerikai hadseregnek gyártották, akik különböző hadigyakorlatokat végeznek általában nagyon szigorú, téli időben. Az inspiráció állítólag az anorákokból jött, pont olyanok amikben az Eszkimók jártak.

Az M-1951-es kabát külső része nagyon vastag szőrméből készült. Alatta egy nagyon meleg gyapjú szerű melegítés volt található. A háború után a parka kabát – nagyon gyakran használták a pilóták – később pedig az amerikai harcmezőkre is került belőlük és legvégül persze az európai utcákra is. A férfiak nagyon gyorsan megkedvelték őket a funkcionalitás és kényelem végett.

Ma a parkákban minden férfi jár életkortól függetlenül és a föld minden táján. A leggyakrabban használt férfi parka az khaki színben található. Ugyanakkor találkozni lehet olyan férfi téli kabáttal is, amik más színűek, például fekete, grafit, bordó, szürke vagy sötétkék, de még a moro is. Ehhez jön még egy meleg cipő is, sapka, sál és vastag pulóver, egy olyan összeállítás, amitől semmilyen tél nem lesz számodra túl hideg..

 

Férfi parka kabát – miről ismered őt fel?

Ami a férfi parka kabátokat illeti, speciális fazonnal rendelkeznek, férfi casual divattal. Megismered őket a nagy kapucniról, szőrme végződéssel, szintetikus kitöltéssel és egy zsinórral a derék környékén. Az összehúzható férfi parkák hosszabbak, mint a klasszikus tollkabátok – általában lejjebb érnek a combnál is. Ami a hátsó részét illeti, kicsit hosszabbak és levágott, mint egy fordított háromszög egy kis vágással a végén és egy zsinórral két oldalról. Ami a parka elkészítését illeti strapabíró anyagból van, általában gyapjú, vagy gyapjú keveréke, hozzáadott műanyagokkal, ezért pár szezonon keresztül biztos szolgálatát fogja tenni.

Ugyan az ilyen kabátról a tél jut az eszünkbe, de találsz olyan modelt is, ami melegebb időkre is jó lesz. A parka kabát egy minimalisztikus, könnyű, nem melegített kabát, ami véd a széltől és kis esőtől.

 

Mivel hordjuk a parka kabátot?

A melegített férfikabát, amilyen a parka, az egy univerzális fazon, ami minden férfi testalkathoz illik. Nem simul szorosan, ezért olyan férfiak is hordhatják, akik nem tudnak eldicsekedni az úgynevezett kockahassal. Ami a vékony férfiakat illeti, akiknek az izomzatuk annyira nem kidolgozott, ilyen felszerelésben úgy fognak látszódni, hogy jobban izmosabbak, nagyobb mellkassal és vállal.

Parka kabát – tavaszi és téli – nagyszerűen beleillik a városi casual stílusba. Könnyen összekapcsolhatod egy kényelmes férfi blúzzal, vagy kigombolható kardigánnal. Alá pedig vegyél fel egy gyapjú inget. Kiegészítve az ilyen stilizációt, lehet egy sötét chinos és sportos vagy egyéb cipő. Az ilyen nagyszerű összeállítás, az a parka összekapcsolása grafit vagy fekete joggersekkel és camel típusú cipővel, hozzáadva egy pulóverrel vagy blúzzal u-neck dekoltázzsal. Parka nagyon jól tud kinézni különböző mintákban, mint például kockás, csíkos vagy moro.

A leginkább felismert parka a khaki, nagyon megy a világos színekkel, bézzsel, mustárszínnel, de még a barnával is. Hozzáadva a joggerseket, vagy baggyket khaki vagy más színben, de még nagyon közel egymáshoz, például zöld árnyalattal – nem túl jó ötlet – ugyanis az ilyen összeállításról az erdészek vagy vadászok jutnk róla eszünkbe. Hacsak nem ilyen végeredményt szeretnél elérni...

Az Ozonee internetes boltban, széles választékban találsz téli és tavaszi parkákat minden színben és méretben. Találd meg a kedvenc fazonodat és kapcsold össze őket más ruházattal, vagy cipővel – gyere hozzánk vásárolni.

 

pixel