Férfi farmerdzsekik

Farmerkabátok – a férfi arca

A farmerkabát története, szorosan kapcsolódik a másik félhez, azaz a farmernadrághoz. Az elsõ modellek, valamikor másfél évszaázad ezelõttrõl, inkább ingre, mint ruhára hasonlítottak, amit hordunk. Elsõsorban aranykeresõk hordták. Nagyszerûen beváltak a nem túl könnyû helyzetben is. A vastag farmer, tökéletesen védte a testet a horzsolástól, és a szúrásnak is ellenálltak.
A praktikusságnak köszönhetõen, a férfi farmerkabát, nagyon gyorsan közkedvelt lett, más szakmai körökben is. Nem sokkal késõbb pedig, megszerette az egész világ – függetlenül a származástól, foglalkozástól, kortól és nemtõl...
A farmerkabátot szerették többek közt: James Dean, Paul Newman, Kurt Cobain és Sid Vicious. Ez egy jellegzetes kiegészítő az amerikai rockmanek és country zenészek között, de benne vannak a vintage stílus szerelmesei és férfi favágók.

Első oversize férfi farmerkabát

Az első és a leghosszabban divatba maradt farmerkabát a férfiak és nők körében a mára már híres Lee márka készítette el. A model neve 101J.
Fontos tudni, hogy a „farmer” név, amit használunk a mindennapokban, eleinte egy konkrét nadrág fazont jelentett és nem pedig anyagot, amiből készült. Ez az anyag a denim, ezért a helyes megnevezés a farmerkabátnak a denim kabát. De ennek van valami jelentősége?

Férfi farmerkabát – rövid jellemzés

A férfi farmerkabát kapucnival vagy anélkül – ugyanúgy mint a t-shirt vagy tornacipő – nem javallott hivatalos eseményekre. Az előnye mindenekelőtt az univerzalitás – azt mondják a farmer illik mindenhez és a legtöbb alkalomra. Felveheted az iskolába, vagy az egyetemre, mész randizni a barátnőddel, vagy találkozóra az ismerősöddel, vagy bevásárlásra. Ez egy divatos casual kiegészítő, rockereknek és a hippi stílus kedvelőinek. A farmert hordják a metálosok, gördeszkások – egyszóval – mindenki!
Miről ismered meg a divatos farmerkabátot? A kiegészítők változása, rávarrások vagy különböző plusz anyagok, a férfi farmerkabát nem sokat változott. Általában jellegzetes ing gallérral rendelkezik és fém gombokkal tudjuk magunkra ölteni. A férfi farmerkabát több zsebbel is rendelkezik – általában mellkas magasságában és kettő darab átlósan a has magasságánál.

Farmerkabát – klasszikus, fekete, vagy feliratos?

A férfi farmerkabát, gyakorlatilag mindennel jól néz ki. Vitatott, de divatos összeállítás a totál denim look, azaz férfi farmerkabát nadrággal és farmeringgel. Abban az esetben, ha ezt az opciót választod, figyelj oda arra, hogy az összes kiegészítő, ne egy árnyalatban legyen – ugyanis ekkor egy munkaruhának nézne ki. Jó ötlet lehet ebben a helyzetben, hogy fekete farmerkabátot válasszunk. Ez egy tónusos és elegáns kinézetet biztosít. Akik ki szeretnének tűnni a tömegből, minden bizonnyal tetszeni fog a feliratos farmerkabát.

Melegített farmerkabát a hűvösebb napokra

A jobban illeszkedő modellek nyári estékre valóak, a szélesebb fajtát pedig felveheted tavasszal és ősszel. Elég csak alá többrétegű ruhát felvenni, például pulóvert, inget és trikót. Ugyanis – a többrétegű ruha-összeállítás a szezon slágere. Ehhez kötött sapka és kockás sál. Ilyen összeállításban az őszi időjárás nem lesz szörnyű. Kaphatóak továbbá melegített modellek, a téli hónapakora is. Férfi farmerkabát szőrmével, egy stílusos kiegészítő a téli időjárásban. A melegített farmerkabát egy ideális megoldás, hogy örüljünk a kabátnak a hideg téli időben is.

Férfi kapucnis farmerkabát és oversize: mivel hordjuk?

A denim ruhát casual összeállítással hordhatod azaz longsleevel. Ehhez egy városi hátizsák, jogger és vászon tornacipő. Férfi farmerkabát, nagyon jól néz ki egy t-shirttel, sneakerssel és baggy stílusú nadrággal.
De ha rendezett stilizációra vágysz, a következő összeállítást javasoljuk: oversize farmerkabát, egyszínű ing és kigombolható kardigán. Ehhez világos, bézs színű chinosok és ökológiai bőrből készült cipőt. És Te melyik összeállítást választod ki? Gyere az Ozonee internetes boltjába. Állítsd össze a saját stílusodat.

pixel